Преди броени дни българската Ерин Брокович - Златина Хаджипанайотова, беше отличена като

...
Преди броени дни българската Ерин Брокович - Златина Хаджипанайотова, беше отличена като
Коментари Харесай

Помните ли я? Майка на три деца и вдовица стана Адвокат на годината

Преди броени дни българската Ерин Брокович - Златина Хаджипанайотова, беше отличена като " Адвокат на годината ". Тя е майка на три деца и вдовица. Трудностите, пред които се изправя, откакто губи брачна половинка си, я окуражават да промени закона. Прави това с доста борби и едно писмо до Дядо Коледа . Благодарение на нейния труд и старания, депутатите одобриха законови промени, които плануват помощи за всички деца с умрял родител.

" Задължително е да загатна омбудсманът Мая Манолова, без която тази акция беше невъзможна. Тя е ключът към Народното събрание. Тя е индивидът, който можеше да внесе и да регистрира измененията, които искахме да предложим.Това беше една борба на родителите на България, а освен моя ", каза в ефира на " Събуди се " Хаджипанайотова. И добави, че занапред ще се бори за правата на децата.

" Видях, че системата може да бъде изменена. Видях какъв брой доста компликации изпитват българските родители. Битката ми не е завършила. През 2019 г. трябва да се преборим за детски добавки за всички български деца ", заяви юристът. Според нея би трябвало да показваме позицията си и да застанем зад настояванията си, с цел да може нещата в България да се трансформират.

" Често се съпоставяме с Германия. Там всяко родено дете получава по 194 евро. В България на едно дете не се дават добавки. Тук това е обществено помощ, която получават хората с невисок приход. Има хиляди български майки, които работят и не получават нищо, тъй като не влизат в подоходния аршин. Тук за един пандизчия страната дава към 800 лева на месец, а за раждане на дете към 40 лева, предвид на прихода ", каза още Хаджипанайотова.

Тя прикани ръководещите да поемат самодейност за смяна, тъй като българското дете би трябвало да се трансформира в приоритет. Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР